2012-06-22 17:24:10• hírek • Szatmár.ro

Kárász Endre a kökényesdi alpolgármester

Pénteken több településen is megtartották az önkormányzati döntéshozó-testületek alakuló gyűlését, a többi között Kökényesd községben is. Az eseményen a prefektúra részéről jelen volt Cristian Marita, illetve Günthner Tibor RMDSZ-es szenátor is megtisztelte jelenlétével a találkozót.

A 2008-2012-es mandátumból négy tanácsost választottak vissza a jelenlegi testületbe a szavazók, a többi hét most kezdi meg első mandátumát. A kökényesdi tanács összetétele a következőképpen alakult a június 10-ei választást követően: nyolc RMDSZ-es tanácsos RMDSZ, egy PDL-s, és két tanácsos az EMNP színeiben.

A tanácsosok az előírásoknak megfelelően esküt tettek arra, hogy a község érdekeit képviselik az elkövetkező négy évben, majd beiktatták Simon Levente Kökényesd polgármesterét, akinek a lakosok a választásokon újabb négy év bizalmat szavaztak. Az elöljáró eskütétele után került sor Kökényesd község alpolgármesterének a megválasztására, amelyre a jelenlevők két személyt javasoltak, Kárász Endrét, az előző alpolgármestert, illetve az új magyar párt részéről egy tanácsost. A döntéshozó testület titkos voksolás útján Kárász Endrének szavazott további négy év bizalmat, hogy Simon Levente mellett az alpolgármesteri tisztséget betöltse.

Kárász Endre egyébként kilenc szavazattal nyert ellenfelével szemben, akinek kettőt sikerült begyűjtenie. A tanácsosok ezt követően szavazásokkal döntötték el a gazdasági, kultúra és sport, valamint a jogi bizottságok összetételét.

Günthner Tibor szenátor sok sikert és jó munkát kívánt a kökényesdi tanácsosoknak az elkövetkező négy évre, Simon Levente polgármester pedig kijelentette, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tanács összhangban működjön, hiszen a község fejlődését tartják szem előtt.

Simon Levente is letette az esküt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: